فرهاد ورهرام مستند ساز، فیلمبردار، محقق، کارگردان، عکاس، تهیه کننده و نویسنده متولد ۱۳۲۷ بروجرد است. تحصیلات خود را در مدرسه عالی تلویزیون و سینما شروع کرد و در دانشکده هنرهای دراماتیک تهران نیز رشته کارگردانی سینما را به پایان رساند. ورهرام به صورت حرفهای از سال ۱۳۵۲ فعالیتهای هنری خود را شروع کرده و تاکنون آثار بسیار منحصر به فردی را تهیه و ساخته است.
گروه یاردانگ در سال ۱۳۹۱ سفری را با ایشان در بیابان لوت همراه بود، سفری که حاصل آن دو مستند بسیار خاص از بیابان لوت شد. در این سفر تیم فیلمبرداری جناب ورهرام در کنار آقایان بهمن ایزدی مدیر کانون سبز فارس، برادران خاتمی از کرمان، سروش نفیسی مدیر گروه و سایت یاردانگ، حسامالدین معین زاده از بخش زمین شناسی دانشگاه کرمان، علیرضا خوشبخت، محمود مسعودی و احمد رونقی از بیرجند، مودی و حسین زاده از سازمان محیط زیست خراسان جنوبی و همینطور هیات اتومبیلرانی مشهد ما را همراهی میکردند.
فرهاد ورهرام اغلب در ساختههای خود به عنوان پرسشگر حضور دارد و این مهم مستندهای ساخته شده از او را با انتخاب موزیکهای پس زمینه، خاصتر کرده است. علاوه بر تمام تولیدات او میتوان از آثار شاخص این مستندساز پیشکسوت، به این موارد اشاره کرد:
-
مونوگرافی «انگور دیم در بوشهر» به عنوان دستیار تحقیق، مؤسسه پژوهشهای دهقانی و روستایی ایران سال ۱۳۵۶.
-
«صید سنتی در ساحل دریای عمان» تحقیق برای فیلم به عنوان محقق، مؤسسه پژوهش های دهقانی و روستایی ایران سال ۱۳۵۸.
-
«صید سنتی درساحل خلیج فارس» به عنوان محقق، برای مرکز تحقیقات روستایی و اقتصاد کشاورزی سال ۱۳۶۰.
-
مونوگرافی «هور دورق» (تالاب شادگان)، تحقیق برای فیلم، به عنوان محقق در سال ۱۳۶۲
-
بررسی «شیوه های تولید برنج در استانهای گیلان و مازندران»، به عنوان محقق، برای مرکز تحقیقات روستایی و اقتصاد کشاورزی سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۳.
-
مونوگرافی «کوچ ایلبختیاری»، تحقیق برای فیلم، به عنوان محقق، دفتر مطالعات هامون، سازمان برنامه و بودجه کل کشور سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۶.
-
فیلم «آب، باد، خاک» به عنوان محقق، با کارگردانی امیر نادری و دریافتجایزه بزرگ بهترین فیلم جشنواره سه قاره نانت، فرانسه، ۱۹۸۹، سال ۱۳۶۴.
-
مونوگرافی «برگزاری مراسم شتر کشی در کاشان»، تحقیق برای فیلم، به عنوان محقق سال ۱۳۶۸.
-
مونوگرافی «چگونگی استقرار چادرهای عشایر قشقایی در گرمسیر و سردسیر»، به عنوان محقق، دفتر مطالعات هامون، سازمان برنامه و بودجه کل کشور سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۶۹.
-
مونوگرافی «روستای اورامان تخت و برگزاری مراسم پیر شالیار»، تحقیق برای فیلم، به عنوان محقق، دفتر مطالعات هامون، سازمان برنامه و بودجه کل کشور سال ۱۳۷۳.
-
گزارشی از «ترکمن های ایرانی»، تحقیق برای فیلم، به عنوان محقق سال ۱۳۷۳.
-
«مرگ کوچ» گزارشی از ایل بختیاری، تحقیق برای فیلم به عنوان محقق سال ۱۳۷۴.
-
«درختان مقدس»، تحقیق برای فیلم، به عنوان محقق سال ۱۳۷۷.
-
گزارشی دربارهٔ سفرنامه «آلفونس گابریل» سیاح اتریشی به نام «عبور از صحاری ایران، تحقیق برای فیلم سال ۱۳۷۸.
-
بازنویسی یک سفرنامه، دربارهٔ کویرهای ایران سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۳.
سلام بر جناب نفیسی عزیز
اساتیدی مثل آقای ورهرام مراجع ارزشمندی هستن که در اون چند روز کوتاه همسفر بودن با ایشون از هم صحبتی باهاشون لذت بردم .
سپاس بیکران بر شما. موهبتی بود دیدارتان در آن سفر و دوستی خوبی که هرچند دور اما هنوز پابرجاست. پایدار باشید