رپرتاژ اگهی
استاندارد در دستگاه تصفیه آب چگونه رعایت میشود؟
استانداردهای مختلفی برای دستگاه تصفیه آب وجود دارد که به کیفیت آب تولیدی، کارایی دستگاه و ایمنی مصرف کننده مرتبط هستند. برخی از مهمترین استاندارد دستگاههای تصفیه آب عبارتند از :
-
استاندارد NSF/ANSI 58 :
این استاندارد مخصوص سیستمها و دستگاه تصفیه آب (تصفیه آب RO) است و شامل معیارهای بهداشتی و عملکردی سیستمهای تصفیه آب میباشد. در واقع وظیفه این استاندارد سنجش عملکرد در حذف آلایندهها، باکتریها و مواد شیمیایی و جنبههای بهداشتی و ایمنی محصول نهایی است.
دستگاههایی که شامل این استاندارد(ٰاستاندارد دستگاه تصفیه آب) میشوند، قابلیت اطمینان بیشتری برای کاربران بوده و نشان دهنده اعتبار بالای تولیدکننده این گونه دستگاهها است.
-
استاندارد ISO 9001 :
این استاندارد جهانی که برای سیستمهای مدیریت کیفیت بکار برده میشود و میتواند برای تولیدکنندگان دستگاههای RO اعمال شود. تولیدکنندگان با رعایت این استاندارد سبب بهبود کیفیت تولید ، کاهش ضایعات ، افزایش بهره وری و مدیریت بهتر منابع خود می شوند .
این استاندارد در واقع کمک به اعتبار و در دسترسپذیری محصول کرده و موجب افزایش اعتماد مشتریان به کیفیت دستگاههای RO میگردد.
-
استاندارد EPA :
اداره حفاظت از محیط زیست ایالت متحده (EPA) معیارهایی برای کیفیت آب شرب از جمله محدودیتهایی برای آلایندهها را تعیین کرده است. تولید کنندگان دستگاههای RO لازم است تا این معیارها را رعایت کنند.
بهعبارتی این استاندارد نمایانگر کنترل بر روی آلودگی آب و رعایت حداکثری در حذف مواردی مانند نیتروژن ، فسفر و آلایندههای شیمیایی است و به مصرف کننده اطمینان میدهد که دستگاه RO میتواند آب شرب را با کیفیت بالا تولید کند.
-
استاندارد CE :
این علامت تایید می کند که محصول مطابق با الزامات سلامتی ، ایمنی و حفاظت از محیط زیست اتحادیه اروپا است.
این استاندارد به کاربران نشان میدهد که دستگاه مورد استفاده دارای کیفیت و ایمنی لازم برای استفاده میباشد .
-
استاندارد ASTM :
این موسسه آمریکایی استانداردهایی شامل تستهایی برای ارزیابی کیفیت و کارایی مواد مختلف تولید میکند، از جمله مایعات و سیستمهای تصفیه RO.
بعبارتی وظیفه این استاندارد تعیین پروتکلهای اندازهگیری و ارزیابی به مانند توانایی ممبران RO در حذف مواد جامد محلول و دیگر آلایندهها میباشد.
این استاندارد به تولیدکنندگان کمک می کند تا عملکرد دستگاه خود را بهبود دهند و به مشتریان اطمینان میدهد که دستگاهها مورد استفاده تحت آزمونهای مشخص شده قرار گرفتهاند.
-
استاندارد FDA :
اداره مواد غذایی و دارویی ایالت متحده آمریکا، برای محصولات مورد استفاده در تماس با مواد غذایی و آب، استانداردهایی دارد مبنی بر تضمین بر مواد استفاده شده در دستگاههای RO در جهت سلامتی انسان میباشد و با معیارهای بهداشتی مطابقت دارند.
محصولات دارای تایید FDA اطمینان بیشتری از نظر ایمنی داشته و برای استفاده در صنایع غذایی و آب آشامیدنی مناسب میباشند.
البته استانداردهای دیگری همانند ISO14001 (استاندارد مدیریت محیط زیست) و UL STANDARD (ایمنی برق و خطرات آتش سوزی) وجود دارد که دارای درجه اهمیت پایینتری نسبت به موارد فوق میباشند.
اینها همه استانداردهای جهانی در دستگاه تصفیه آب بوده که شرکتهای تولید کننده قطعات RO، نظیر تولید کنندگان ممبران، وسل و سایر قطعات، از آنها تبعیت کرده و سازندگان دستگاههای RO نیز جهت ارتقاء کیفیت محصولات خود از آن پیروی میکنند.
همچنین سازمان ملی استاندارد ایران با بهرهگیری از همین استانداردها (استاندارد دستگاههای تصفیه آب) و بومیسازی، با کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به تدوین استانداردهایی درخصوص آب آشامیدنی نموده که مورد استفاده سازندگان و مصرف کنندگان دستگاههای RO قرار می گیرد.
از مهمترین این استانداردها در دستگاه تصفیه آب میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-
استاندارد 1053 : مربوط به بررسی پارامترهای کیفی آب آشامیدنی
-
استاندارد 2700 : مربوط به شرایط بهداشتی و ایمنی آب آشامیدنی
-
استاندارد 1011 : شامل پارامترهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب و سطوح مجاز آنها میباشد
-
استاندارد 930 : به بررسی آلودگیهای میکروبی و حداکثر سطوح مجاز باکتریها و میکروارگانیسمها میپردازد