پدیده گردشگری این اواخر از یک پدیده ساده برای دید و بازدید از یک مکان یا یک کشور فراتر رفته است و اهمیت ویژهای پیدا کرده، به طوری که از آن به عنوان صنعتی در جهت فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی نیز یاد میشود.
در بسیاری از کشورها به خصوص کشورهایی که دارای جاذبههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی و حتی امکانات و تسهیلات جذب گردشگر هستند، سهم فراوانی از درآمد ملی این کشورها از محل همین توسعه گردشگری تأمین میشود. صنعت گردشگری به طور مستقیم یا غیر مستقیم حدود ۳۳ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهد و تقریبا ۲۲۲ میلیون شغل را در سراسر جهان پشتیبانی میکند.
امروزه گردشگری به عنوان صنعتی جذاب و رو به رشد مورد توجه میباشد و از همین جهت به شاخههای گوناگونی تقسیم شده که هر کدام از آنها خود به صورت تخصصی به مبحثی جداگانه تبدیل میشود و درآمدزایی بالایی را برای دستاندرکارانش به همراه خواهد داشت. یکی از آنها گردشگری در شاخه سلامت است که به زیر مجموعه بزرگی با شاخههای گسترده تبدیل شده است. گردشگری سلامت به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد انجام میشود.
گردشگری سلامت در رابطه با گردشگرانی است که انگیزه اولیه آنها از سفر، حفظ یا افزایش تندرستی و سالم ماندن بوده و اقامت در مکانهایی که دارای تسهیلاتی به طور خاص برای تقویت و توانا کردن جسم، روحیه و معنویت اجتماعی آنان طراحی شده است را در برنامه سفر خود می گذارند. اغلب گردشگران سلامت به منظور بهرهبرداری از امکانات طبیعی همچون چشـمههای آبگـرم یا آبمعدنی، استفاده از لجندرمانی در کنار سواحل دریاها و دریاچهها، هوای صاف و پاکیزه مناطق بکر کوهستان، به دست آوردن گیاهان دارویی و دیگر موارد از این دست اقدام به سـفر میکنند.
یکی از شاخههای مهم این رده از گردشگری سلامت که تاثیر مستقیمی با روح و جسم افراد دارد، گردشگری سلامت و درمانی در مناطق بیابانی است که بیابان لوت با وسعت بسیار خود دارای پتانسیل بالایی در این زمینه است. با توجه به افزایش فشارهای روزمره فردی و اجتماعی به تازگی ثابت شده است، طبیعت و مناطق بکر و ساکت میتواند در تمدد اعصاب و دستیابی به آرامش به خصوص برای کسانی که از جوامع شهری و شلوغ به طبیعت میروند، چارهساز باشد. بیابان لوت با موقعیت و عوارض بسیار متفاوت میتواند سریعتر و موثرتر از دیگر محیط های طبیعی برای درمان و رها شدن از استرسهای کوتاه مدت و بلند مدت کارایی داشته باشد که در این بین ریگ درمانی یکی از روشهایی است که امروزه برای درمان بسیاری از امراض تجویز می شود.
در این راستا یکی از مناطق بکر با ظرفیت بالا تپههای شنی و ماسهای بیابان لوت در حاشیه جنوبی این بیابان است که در نزدیکی شهرستان ریگان و فهرج به سادگی در دسترس همگان است از این تپههای شنی و ماسهای به عنوان یکی از بزرگترین تپههای ماسهای دنیا نیز نام برده شده است. این تپههای شنی شرایط مطلوبی را برای گسترش ریگ درمانی مهیا کرده و هر ساله میتواند گردشگران بسیاری را برای استفاده از این ریگها و شنها در زمینه سلامت جسم و روح به خود جذب کند.

با سلام
امیدست در رسیدن به اصل مطلب تورلیدرهای عزیز تلاش کنند که نمی کنند و این شد که اصل قضیه به بیراهه رفته است (البته نه همه شون) .
بیستم اسفند ماه ۱۴۰۱
از این قضیه فراتر نگاه کنید. این گردشگری نیاز به بسترهای مناسب و راهکارهای بالاتری دارد که جز با ورود بخش خصوصی در کنار بخش دولتی امکانپذیر نیست. امید داریم که به بیابان وسیع لوت این چنین فراجناحی نگاه کنند و همتی مضاعف برای رسیدن به مقصود. بازهم ممنون از همراهی شما
درود بیکران
البته که گردشگری دیرزمانی است باعث جذب ثروتهای مادی و معنوی در کشور هایی که این پتانسیل را دارند ،شده است اما نکته مهم ان است که در این صنعت جذاب نیاز گردشگران باید مورد نظر قرار گیرد.
بله … سپاس از شما … قطعا همین طوره