در بین مستشرقین و سیاحانی که توجه به ایران و به خصوص بیابانهای آن را داشتهاند دکتر آلفونس گابریل Alfons Gabriel به دلایل زیادی دارای جایگاه خاصی است.
گابریل در چهارم فوریه ۱۸۹۴ در برلین اتریش متولد شد و در ده سالگی به همراه خانوادهاش به وین مهاجرت نمود و در آستانه ۱۸ سالگی به تنهایی عازم شمال آفریقا شد. در این سفر بود که با بیابانهای مصر آشنا شد و این شاید سرآغازی بود که به علاقه خود به بیابانها پی ببرد.
تحصیلات خود را در رشته پزشکی در سال ۱۹۱۲ و در وین ادامه داد. پیش از سفر به ایران و گرفتن مدرک دکتری خود به بسیاری از کشورها سفر کرد. هند غربی، جزایر کارایب و جنگلهای ونزوئلا از مکانهای دور افتادهای بود که بتواند به اهداف پژوهشی خود دست پیدا کند و از این رو تمامی مشاهداتش را ثبت میکرد و از آنها مقالات متعددی در زمینه مردمشناسی، گیاهشناسی و جانورشناسی نیز به چاپ رساند.
در سال ۱۹۲۷ اولین سفر بزرگ خود را به ایران به همراه همسرش اگنس فون کومر پایه گذاشت، این سفر برای پیدا کردن رد پای سفر مارکوپولو بود که از صحراهای سوریه شروع شد و با وجود درگیریهای منطقه و اوضاع سیاسی آن زمان مسیری که قرار بود به عربستان برسد به بندرعباس ختم شد و از آنجا وارد فلات مرکزی ایران شد.
او از بندرعباس به سمت کوههای گنو رفت و پس از عبور از میناب به عنوان اولین اروپایی وارد منطقه بشاگرد و مرکز آن انگوران شد. از بشاگرد به سمت غرب حرکت کرد و به باتلاق جازموریان رسید که اینجا هم به همراهی همسرش از اولین سیاحان غربی بود که در سال ۱۹۲۸ وارد این ناحیه شد. از جازموریان به سوی بیابان لوت حرکت کرد و هدفش پیدا کردن رد پای مارکوپولو بود که توانست با پیدا کردن آن و از آن طریق به طبس برسد. گزارش جامع این سفر در کتابی تحت عنوان در شرق دور از دنیا در سال ۱۹۲۹ به چاپ رسیده است.
بادرود
مطالب خیلی خوب و کاملی بود.
سپاس از همراهی شما
درود
کتاب عبور از صحاری ایران به قلم ایشان پیشنهاد میشود .
سپاس
همه کتابهای دکتر گابریل ارزش مطالعه چند باره را دارد ولی همان طور که فرمودید کتاب عبور از صحاری ایران را میتوان انجیل بیابان نوردان نامید